dag kleintje,

We zijn al 26 weken onderweg. Nog 14 weken te gaan!

eerdere brieven
- juli 2003
- juni 2003
- mei 2003
- april 2003
- maart 2003
- februari 2003
- januari 2003

juli 2003

zo

ma

di

wo

do

vr

za

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

waardeer deze
briefwisseling

« mei 2003 | home | juli 2003 »


dinsdag 24 juni 2003

dag kleintje,

Het is weer zover. Mama is weer ziek. Dit keer wat erger dan de vorige keer. Het begon heel onschuldig, maar al gauw ontwikkelde er een volwaardige griep. En nu denkt ze dat ze een keelontsteking heeft.

Ik heb echt met haar te doen. In de bijsluiter van paracetemol staat dat ze niet mogen worden geslikt door zwangere vrouwen. Volgens de verloskundige is dat onzin.

"Drie tot vier paracetemolletjes per dag kan geen kwaad. In het ziekenhuis krijg je er zes tot acht! Probeer wel zo min mogelijk en het niet langer dan een paar dagen aaneen gesloten te slikken."

De hoestdrank kon ook gewoon worden ingenomen. Helaas kwamen we daar maandag pas achter, terwijl ze het in het weekend al goed kon gebruiken.

Ik denk echt dat het een teken van haar lichaam is om het rustiger aan te doen. Al vijf weken geleden wilde ze minder gaan werken, maar durfde ze het niet voor te stellen. Ze sprak af om het aan te geven per wanneer ze dat wel wilde. Die afspraak zou afgelopen donderdag hebben plaatsgevonden, maar ja. Nu is ze ziek.

Ach, een duidelijker teken kun je niet krijgen. En jij hebt er blijkbaar ook geen problemen mee. Je denkt vast iets als: "Wat is mama nu lekker rustig, kan ik eindelijk eens bekijken wat er gebeurd als ik dít doe..." {schop}

Ik hou van je, laat maar lekker van je horen/voelen. Liefs,

papa

# . :. mail papa . :. wil je reageren? (1) . :. trackback (0)


vrijdag 20 juni 2003

dag kleintje,

Ik zou je nog steeds eens wat vertellen over de cursus samen bevallen. Blijkbaar bevalt het je goed, want je komt helemaal tot leven als we daar zijn.

Het begint met een rondje updates. Iedereen vertelt wat er nu weer voor bijzonders is gebeurd in de afgelopen week. Daarna volgt een uurtje theorie. Over het algemeen zijn dat zaken die (jouw mama althans) wel bekend zijn, maar het is toch prettig om het nog eens uitgelegd te krijgen.

Zo weet ik ook zeker dat ik het belangrijkste mee heb gekregen. Ik ben namelijk helemaal niet bezig met de bevalling. Meer met de periode erna. En soms dwalen mijn gedachten dan ook af bij de cursus.

Maar gelukkig is er ook een tweede uur. En dan gaan we oefenen. Dan word je pas echt wakker. De eerste keren merkten we daar niets van, daar was je nog veel te klein voor. De anderen merkten het wel (zij zijn zo'n 6 weken verder). Ik moet toegeven, dat maakte me erg jaloers. Maar tegenwoordig ga je al goed tekeer. Donderdag weer, voor de eennalaatste les voor de bevalling.

Oh ja, nog een vraagje vanuit de groep voor de meelezers: waarom zijn sommige navels kuiltjes, en andere bultjes? Geeft een beetje het niveau aan van de groep. :)

Ik hou van je,

papa

# . :. mail papa . :. wil je reageren? (0) . :. trackback (0)


donderdag 19 juni 2003

dag kleintje,

Er blijken mensen te zijn die hun ongeboren kroost koosnaampjes geven, om te voorkomen dat de echte naam te vroeg uitlekt. Natuurlijk niets mis mee, ik noem jou tenslotte ook kleintje. Maar dan moet je niet een naam gebruiken als gamba.

Dat had iemand in onze omgeving dus wel gedaan. Maar omdat iedereen aan die naam gewend was, werd het na de geboorte nog steeds gamba genoemd. De moeder vond het opeens niet zo leuk meer. Haar kind was wel meer dan een gamba. Maar ja, krijg dat er maar eens uit.

Ik hou het wel bij kleintje. Liefs,

papa

# . :. mail papa . :. wil je reageren? (0) . :. trackback (0)


maandag 16 juni 2003

dag papa,

Leuk hoor, dat je de hele tijd aan je 'briefwisseling' werkt. Maar spreek je dochter vanavond eens ernstig toe want volgens mij is ze niet gewoon aan het bewegen maar mij ordinair aan het pesten!! Duidelijk familie van je. Sta ik in de rij bij de AH begint ze vol overtuiging te tapdansen op mijn blaas. Geweldig!

Hou van jou,

mama

# . :. mail papa . :. wil je reageren? (0) . :. trackback (0)


donderdag 12 juni 2003

dag kleintje,

Je zal het wel gemerkt hebben gisteravond: het gesprek verliep verre van goed. De man kwam binnen en na wat koetjes en kalfjes praat begon hij zijn verhaal. Of wij al spaarden? Tja, ik geloof dat we met een spaarloonprogramma meedoen. Nou, hij wist een veel betere manier.

Leg bijvoorbeeld €50,- per maand in in een spaarfonds. Voor die €50,- zouden aandelen worden gekocht in een clickfonds. Eén aandeel zou €39,- kosten, maar na aanschaf meteen €50,- waard zijn. De inleg was ook 100% gegarandeerd. Mochten de aandelen toch in prijs zakken (wat niet zou gebeuren) dan was er sowieso een winst gegarandeerd van 3,6%.

Leek ons een beetje onwaarschijnlijk, en dat zeiden we dan ook. Nee, het was echt waar, zo staat het ook in de financiële bijsluiter. Of we die dan mochten zien. Nee, die kregen we zodra we de polis afsloten. Maar wat nou als de financiële instelling failliet gaat? Ja, als we zo redeneren, zou niets gegarandeerd kunnen worden.

Hij bleef verder met vage bedragen strooien, en elke keer als we een (kritische) vraag stelden kregen we een zeer kortaf antwoord. Hij vond blijkbaar dat we niet geďnteresseerd waren, hij probeerde dan ook zo snel mogelijk weg te gaan.

Binnen 15 minuten stond hij buiten. Een over de rooie mama en een knuffeldolfijn achterlatend.

Vandaag heeft jouw mama dan ook het bedrijf opgebeld om een klacht in te dienen. En wat blijkt: over de telefoon waren ze weer zeer correct en professioneel. Ze zoeken het nader uit en zullen as maandag of dinsdag de resultaten terugkoppelen. We zijn erg benieuwd.

Ik hou van je,

papa

# . :. mail papa . :. wil je reageren? (1) . :. trackback (0)


woensdag 11 juni 2003

dag kleintje,

Vanavond krijgen we iemand aan huis die ons wil voorlichten over sparen voor jou. Tja als je zwanger bent, krijg je de meest rare telefoontjes, dozen en foldertjes. Op de meeste gaan we niet in (alhoewel, de dozen vinden gretig aftrek :)), maar het meisje dat de afspraak wilde maken was zo enthousiast. We denken dat het haar eerste avond was om afspraken te maken. Eén afspraak is dus gelukt. Ik ben benieuwd of de man (!) die vanavond langskomt ook succes zal hebben. Ik denk het niet...

Vorige week donderdag hadden we, naast de zwangerschapscursus, ook een bruiloft. Jouw mama was redelijk moe van die dag (ik ook overigens), waardoor we uiteindelijk de cursus maar hebben afgezegd. Maar goed ook, want om 22.30u hebben we de bruiloft verlaten, terwijl we anders dan pas weer aan zouden komen. En tijdens de cursus word je zo ontspannen, dat je bijna in slaap valt. Dan is zo'n bruiloftsfeest ook niet echt te doen meer. Maar morgenavond gaan we gewoon weer naar de cursus. Daarna vertel ik je er wel meer over. Liefs,

papa

# . :. mail papa . :. wil je reageren? (0) . :. trackback (0)


maandag 9 juni 2003

dag kleintje,

Afgelopen weekend hadden we ons jaarlijkse tuinfeest met bbq. Daar kun je je vast op voorbereiden: we houden van lekker en uitgebreid eten. En dan het liefst buiten. Vuurtje erbij, enkele vrienden, stukje vlees, lekkere salade, tja dan kom je al snel uit bij een bbq. Een lekker muziekje mag uiteraard ook niet ontbreken.

Over muziek gesproken, als we veel dezelfde muziek draaien waar jij bij bent, dan wen je daar aan. Als je dan geboren bent, zou je volgens de boekjes rustig worden bij die muziek. In jouw geval zal dat zijn bij Robbie Williams (17 juli gaan we nog naar het concert in de Arena) en Blřf (net een nieuwe én erg goede CD/DVD uit). Ik ga wel eens testen of het werkt. Maar ook als het niet werkt, hou ik van je.

papa

# . :. mail papa . :. wil je reageren? (0) . :. trackback (0)


woensdag 4 juni 2003

dag kleintje,

Tjonge, nou weten we het nog niet. Ben je nou een jongetje of een meisje? De mevrouw die de pretecho maakte houdt het op een zekerheid van 65%. Da's dus nog niets. 100% zekerheid kan nooit worden gegeven, maar 65% is niet echt veel. Ik had gehoopt op iets van >80% ofzo.

Niet dat ik niet tevreden ben. Ik bedoel, je bent hartstikke gezond, je beweegt lekker, ligt met je voetjes om je hoofdje en je rug ligt naar de buik van je mama toe. Het klopt allemaal.

Alleen je navelstreng zat dus voor het geslachtsdeel, je beentjes waren bij elkaar en je had er ook nog een handje tussen. En da's wel veel op één plek tegelijk, waardoor het wat moeilijker te zien was.

Mochten we nu toch meer zekerheid willen over jouw geslacht, dan kunnen we over een week of 5 nog eens terugkomen voor een geslachtsbepaling. Alhoewel dat ook geen 100% zekerheid biedt. Op dit moment zeg ik dan ook dat ik dat niet nodig vind, maar wellicht denk ik daar over enkele weken anders over. Het is tenslotte ook weer een mogelijkheid om je te zien.

Volgens de verloskundige was je ook in orde. Vanochtend mochten we weer op bezoek. Ik vind het zo grappig dat ondanks dat je mama een buikje krijgt, ze niet aankomt in gewicht. De verloskundige zei hierop dat het heel normaal was dat je in het begin van je zwangerschap afvalt. Net alsof je lichaam een grote schoonmaak houdt.

Afijn, je houdt ons nog in spanning. Al maakt het ons niet uit, we houden sowieso van je,

papa

N.B. Voor de meelezers: als je wilt weten wat de uitslag was, of juist niet, reageer dan. Aan de hand daarvan zal ik de 'score' wel of niet bekendmaken.

# . :. mail papa . :. wil je reageren? (2) . :. trackback (0)


dinsdag 3 juni 2003

dag kleintje,

Vanavond is het dan zover: de pretecho! Ik ben erg benieuwd. Ben je een jongetje of toch een meisje? Laat ik op voorhand vastleggen dat ik absoluut geen voorkeur heb. Toch heb ik het gevoel dat je een meisje bent. Jouw mama echter denkt dat je een jongetje bent.


Vanavond zullen we het weten, en wellicht moeten we de kinderkamer dan opnieuw verven ;)

Jouw mama had de afgelopen tijd wel vaak last van een harde buik. Da's een heel erg gek gevoel. Waarschijnlijk wilde je jezelf een beetje beschermen, maar de werkelijke reden over het waarom zullen we waarschijnlijk nooit weten.

En ja hoor, je schopt ook tegen mij! Mijn oproep heeft geholpen. Het zijn nog geen harde schopjes, en soms is het moeilijk de schopjes te onderscheiden van de hartslagen, maar ik voel ze ook! Ga zo door. Ik hou van je,

papa

# . :. mail papa . :. wil je reageren? (0) . :. trackback (0)


zondag 1 juni 2003

dag kleintje,

Koen vindt het goed dat ik het artikel plaats, dus hier komt die dan:

Smallzine 1 juni 2003 - achtste jaargang, nr. 80

Dag kleintje: brieven voor je kind
Door Koen Vrancken
Briefwisselingen tussen schrijvers en andere beroemdheden hebben op veilingen kapitalen opgebracht. Zo werden recentelijk de brieven van Boudewijn Buch geveild. Of dit ooit met de briefwisseling tussen vader Tom en zijn kind zal gebeuren, is onbekend. In ieder geval was hij er vanaf de eerste dag bij. Vanaf de eerste dag van de zwangerschap welteverstaan.

Het gaat Tom hier vooral om kennisdeling. Op het moment dat hij ontdekte dat hij samen met zijn vrouw zwanger is, ging hij op zoek naar informatie. Teleurgesteld ontdekte hij dat veel websites alleen op de toekomstige moeders zijn gericht. Of juist helemaal naar de andere kant doorslaan: "Het andere uiterste was er ook: informatie op vaders gericht, maar zo geschreven alsof vaders een emancipatiestrijd aan het voeren waren. Het sprak me niet aan." Tijd om alle ervaringen en praktische informatie te delen met de rest van de wereld.

Maar wat weet een vader in spe nu eigenlijk van het zwanger zijn? Kan hij niet beter wachten totdat alles voorbij is en dan zijn ervaringen delen? "Als ik het achteraf zou maken, zou ik de helft zijn vergeten. Door regelmatig een brief te schrijven, hou ik de informatie zuiver. En kunnen anderen er wat aan hebben."

De brieven, die ook veel lijken op een dagboek, zijn bewust anoniem gehouden. Zo komen er geen namen in voor. Toch doet dit niets af aan het persoonlijke karakter. Na de bevalling hoopt vader Tom door te gaan met zijn brieven. Maar waarschijnlijk gaat zijn tijd heel ergens anders aan op. Dagkleintje is een informatieve en intieme briefwisseling die voor iedere toekomstige vader en moeder leuk is om te lezen. Ongeacht hoe ver het ouderschap nog in de toekomst ligt.

# . :. mail papa . :. wil je reageren? (0) . :. trackback (0)