dag kleintje,

We zijn al 26 weken onderweg. Nog 14 weken te gaan!

eerdere brieven
- juni 2003
- mei 2003
- april 2003
- maart 2003
- februari 2003
- januari 2003

juli 2003

zo

ma

di

wo

do

vr

za

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

waardeer deze
briefwisseling

« april 2003 | home | juni 2003 »


zaterdag 31 mei 2003

dag kleintje,

Ja! Daar ben ik weer. Ik moest de site weer helemaal opnieuw opzetten, omdat er iets mis was gegaan. Ik heb nu een nieuwe tool in gebruik. Als het goed is moet het nu weer helemaal goed gaan.
Sorry dat ik je zo lang niet heb geschreven. Er is weer veel gebeurd.

Waar zal ik beginnen?

Donderdag 8 mei was het dan zover. De eerste cursusavond van samen bevallen. Ik moet zeggen dat het erg leuk is. Het is een leuke groep mensen (allemaal totaal verschillend, maar da's misschien ook wel de charme), en de cursusleidster staat gewoon met beide voeten op de grond.

Op zich hoor je niet veel nieuws op zo'n avond, maar het is wel prettig om goed voorbereid te zijn. Ik heb eindelijk geleerd hoe ik je mama moet masseren. Dus daar zit ook schot in. Afgelopen donderdag ging het niet door vanwege hemelvaart. Zal ik je as vrijdag er dan maar meer over vertellen? Dan zit de cursusavond nog vers in mijn gedachten.

Mama voelt je al regelmatig trouwens! Erg leuk voor haar. Maar ik voel me een beetje buitengesloten. Ik heb je tot nu toe twee, misschien drie, keer kunnen voelen. Elke keer vraag ik weer aan je mama of je wakker bent, zodat ik je zou kunnen voelen. Maar als je dan goed wakker bent, en ik leg mijn hand of hoofd op haar buik, dan beweeg je je plots niet meer! Zo kan ik je natuurlijk niet voelen. Oftewel, kom op, schop eens lekker tegen mijn hand of hoofd.

Ik merk ook dat doordat jouw mama jou wel regelmatig voelt, we niet meer gelijk op gaan met het ervaren van de zwangerschap. Jouw mama kan niet alles blijven vertellen, want er gebeurt steeds meer. En ik kan niet eeuwig geïntresseerd blijven, omdat ik jou zelf niet ervaar.

Ik merk dus eigenlijk dat ik wat onverschilliger begin te worden. En dat vind ik jammer. Maar ik moet ondertussen mijn tijd ook op iets anders focussen (werk bijvoorbeeld). En als ik dan niets van jou ervaar, ben ik eerder geneigd me te focussen op datgeen waar ik wel mee in aanraking kom. Misschien komt het ook doordat ik drie weken geen brieven heb geschreven. We zullen zien of het dus bijtrekt.

Ondertussen ben ik maar begonnen met het verven van de kinderkamer. En ik moet zeggen dat het erg opschiet. In één dag hebben we alle vier de muren geschilderd en het kozijn is de volgende dag in de lak gezet. De kleuren zijn lichtgroen en een aparte kleur blauw geworden.

Verder hebben de buren er eergisteren een dochtertje bij gekregen. Je hebt nu dus twee buurmeisjes. Leuk hè?

Oh ja, aanstaande dinsdag wordt de pretecho gemaakt. Dan weten we meteen of je een jongetje of een meisje bent. En misschien komen we er meteen achter waarom je opeens stil bent als ik in de buurt ben.

Nog één ding om de drie voorgaande weken af te sluiten. Morgen (zondag 1 juni) verschijnt er een artikel over deze site in smallzine. Het begint dus al wat bekender te worden. Straks ben je al een BN-er (Bekende Nederlander) nog voor je geboren bent! Ik zal het artikel morgen hier ook plaatsen (als het mag van de redactie).

Afijn, een heel verhaal, maar dat was ook wel weer nodig. Tot snel, en je weet: ik hou van je,

papa

# . :. mail papa . :. wil je reageren? (0) . :. trackback (0)


donderdag 29 mei 2003

Sorry mensen,

door technische problemen is de briefwisseling een tijd lang niet geupdate. Ik ben hard aan het werk om het geheel weer werkend te krijgen.

Excuses voor het ongemak.

# . :. mail papa . :. wil je reageren? (0) . :. trackback (0)


dinsdag 6 mei 2003

dag kleintje,

Het begint nu toch echt wel realistisch te worden. De meubels voor op je kamer zijn gekocht, evenals een kinderwagen.

Uiteindelijk zijn we toch voor de Bugaboo gegaan. De belangrijkste redenen waren dat de Bugaboo toch wel wat functioneler is dan de Mutsy én dat alle stof van de Bugaboo kon worden gewassen. Bij de overige wagens was dat alleen de binnenstof. En gezien de vele huisdieren, vonden we de wasbaarheid toch een erg belangrijk argument. Kregen we er nog goedkoper een autozitje bij ook (de Maxi Mico o.i.d.).
bugaboo frog - rood

bugaboo frog - multifunctioneel
Voor de kamer waren we ook wel snel klaar. Als het aan ons ligt, willen we je ook wel verblijden met een broertje of zusje. De kamer moet dus herbruikbaar zijn. En ook een beetje betaalbaar.

Dat laatste is dus niet mogelijk. Voor een standaard kameruitrusting (kast, commode, ledikant) betaal je tussen de 599 en 2019 euro. Waarbij je voor 599 euro spaanplaat met fineer afwerking krijgt.

We hebben gekozen voor een neutraal witte kamer van volledig hout. Zo kunnen we het eventueel voor je broertje of zusje nog schilderen. Of we zetten het in de woonkamer neer. Of in onze slaapkamer. Afijn, mogelijkheden genoeg dus.

de meubels

Maar dan. Het matrasje. Er zijn ruwweg drie soorten matrasjes: van synthetisch materiaal, van half synthetisch / half natuurlijk materiaal en van 100% natuurlijk.materiaal. Het synthetisch matras (prijs: +/- 100 euro) zou eigenlijk alleen maar voor jou bruikbaar zijn. Bij een broertje of zusje moeten we een nieuw matras kopen. Bovendien moeten we het matras regelmatig (zeker 1x per week) luchten.

Het half om half matras (prijs: +/- 110 euro) is een tussenvariant, en met name gericht op mensen die voor de synthetische variant willen gaan, maar niet zo vaak willen luchten. Dit matras hoef je 'slechts' om de week te luchten. Maar het is ook slechts eenmalig te gebruiken.

Het 100% natuurlijke matras (prijs: +/- 130 euro) is herbruikbaar. Er zit een soort foam in met luchtkanalen, waardoor we het matras niet hoeven te luchten (doen we natuurlijk wel). Bovendien is dit matras het meest veerkrachtig en is de kans dat je een plat achterhoofd krijgt een stuk kleiner.

Wat? Een plat achterhoofd? Ja, inderdaad. Dat blijkt een groot probleem te zijn. Vroeger werden baby's op hun zij gelegd, en na elke voeding op een andere zij. Er waren echter nogal wat baby's die op hun buik rolden, waardoor er in sommige gevallen wiegendood optrad.

Daarom worden baby's tegenwoordig op hun rug gelegd. Maar het matrasje is vrij stevig, en babyschedels moet nog in hardheid groeien. Bij sommige baby's groeide de schedel plat. En dat kan tot ontwikkelachterstanden leiden op latere leeftijd.

Nu zijn ze bezig met een nieuw matras, waarbij de toplaag bestaat uit 'eierschuim'. Dat is van dat puntige schuim, het lijkt op een doos waar je eieren in doet. Het middengedeelte is echter weer synthetisch, waardoor je het matrasje maar bij één kind kan gebruiken. En de prijs? Reken rond de 190 (!) euro.

Bij alle matrasjes kun je kiezen tussen de standaard variant en eentje met een afneembare tijk. Voor de afneembare tijk (handig om te wassen) betaal je rond de 20 euro extra. Wij hebben uiteindelijk voor de 100% natuurlijke variant gekozen met een afneembare tijk.

Dan is er nog een nieuw product. Maar nu eentje waar we wel achter staan. Tussen het matras en jij zitten straks drie producten: de tijk, de molton en het hoeslaken. Daardoor zou je, als je op je buik rolt, kunnen stikken. In plaats van de molton hebben ze nu de aerosleep. Dit product is opgebouwd als een bijenkorf: stevig, maar met veel ruimte voor ventilatie en luchtcirculatie. Daardoor zal je als je toch op je buik rolt, minder snel stikken. Dat vonden we wel de moeite waard.

Dus de basisuitzet is besteld. En over 10 tot 12 weken kunnen we het afhalen. Jouw opa was zo gul om het merendeel te betalen. Gelukkig maar, want anders was het ons nooit gelukt.

Ik hou heel veel van je, liefs,

papa

# . :. mail papa . :. wil je reageren? (4) . :. trackback (0)


zondag 4 mei 2003

dag kleintje,

Je ziet ze overal: de Bugaboo. Inderdaad, het wordt eens tijd om te gaan kijken naar kinderwagens. We waren al een tijdje aan het gluren naar andere mensen die met een kinderwagen liepen. Maar daar werden we niet veel wijzer van.

Op de Negen Maanden Beurs (weet je nog?) hadden we de Quinny gezien. Een stoere kinderwagen die ook in wat niet-standaard kleuren verkrijgbaar is (dat vind jouw mama belangrijk). Maar van de buren hoorden we dat die bak nogal klein is. Dus vandaag zijn we maar eens gaan kijken in een speciaalzaak.

Kom je binnen, zie je bijna honderd van die wagens staan, met allemaal een andere prijs. Dan vraag ik dus waar ik op moet letten. Is het antwoord: wat je mooi, leuk en prettig vindt. Daar word je dus ook niet veel wijzer van. We moesten maar een paar wagens proberen.

Onze (of misschien alleen mijn) voorkeur ging uit naar de driewielers. Die zien er veel stoerder uit. Maar ze zijn echt een stuk minder stabiel. We hebben ze wel meegenomen in de tests, maar eigenlijk vielen ze elke keer weer af.

De Mutsy kenden we nog niet, maar die blijkt samen met de Bugaboo, Quinny en Koelstra tot de top 4 te horen. En dat zit 'm met name in het uiterlijk. Alhoewel ik de Bugaboo helemaal niet zo mooi vind. Met twee van die rare kleine wieltjes voorop.

De Mutsy is wel heel handig. Die heeft namelijk een zwenkbaar onderstel waardoor je erg praktisch de bochten doorkomt. Je hoeft de voorste banden dus niet meer op te tillen. Het is wel even wennen, maar als je het eenmaal doorhebt, dan gaat het vlekkeloos (in de winkel dan). Maar die handigheid is bij een driewielervariant alleen maar lastig.

Maar goed. De Bugaboo. Tja, het uiterlijk. Ik denk dat je daar gewoon aan moet wennen. Op diverse fora wordt steeds vaker een negatief punt genoemd over deze kinderwagen: het is de opel astra/ vw golf onder de kinderwagens. Oftewel, je ziet hem overal. Dat is eigenlijk het enige slechte aan de wagen. En dat ligt niet eens aan de wagen, maar aan de kopers! Ik vind het dan ook een non-issue.

Het is een enorm licht ding (<10kg), gemaakt van een aluminium frame. De toepassingen lijken eindeloos. Overigens net als de prijs. Maar dat geldt voor alle wagens. Reken al gauw een kleine ? 1000,- voor een complete kinderwagen (als je er een uit de top 4 neemt). En het heeft diverse kleuren, waaronder ook niet-standaardkleuren: rood, oranje en zilver.

Maar ja, het uiterlijk... Jouw mama zit nog erg te twijfelen tussen de Mutsy (wat 'n naam!) en de Bugaboo. Gelukkig hebben we nog eventjes.

De volgende stap: de babykamer. Lieve groet, weet dat ik van je hou,

papa

# . :. mail papa . :. wil je reageren? (2) . :. trackback (0)


zaterdag 3 mei 2003

dag kleintje,

Er is een nieuw programma bij de Avro op de televisie: Vaders. Afgelopen donderdag was de eerste aflevering. A.s. woensdag begint om 15.12u de herhaling. Ik heb uiteraard gekeken. Het is wel een leuk programma, maar de cabareteske stukjes mogen ze er wel uit laten.

Het is volgens mij wel een programma dat nog op gang moet komen, want verder dan de standaardstellingen gaan ze nog niet. Ik hou het in de gaten.

Verder voelt mama jou steeds vaker. Althans, dat denkt ze. Het is heel moeilijk om zoiets zeker te weten, want het kan ook een darmpje zijn dat borrelt. We gaan er maar van uit dat jij het bent.

Wat ik wel heel raar vind, is dat jouw mama al een echte buik krijgt, maar niet aankomt in gewicht. Ze is zelfs al een anderhalve kilo afgevallen! Niet dat we ons daar zorgen over maken. Ze eet goed, dus da's niet het probleem. En ook de verloskundige heeft er niets over gezegd. Toch vind ik het een beetje raar.

Tot snel! Ik hou van je,

papa

# . :. mail papa . :. wil je reageren? (1) . :. trackback (0)