dag kleintje,

We zijn al 26 weken onderweg. Nog 14 weken te gaan!

eerdere brieven
- juni 2003
- mei 2003
- april 2003
- maart 2003
- februari 2003
- januari 2003

juni 2003

zo

ma

di

wo

do

vr

za

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

waardeer deze
briefwisseling

« maart 2003 | home | mei 2003 »


zondag 27 april 2003

dag kleintje,

Ik kan maar geen genoeg van jouw echo's krijgen. Het geeft me ook wat meer voeling bij de zwangerschap. Het maakt het allemaal wat echter/tastbaarder.

We zitten nu in de 17e week en elk moment kan jouw mama het kindje voor het eerst gaan voelen. Ook daar ben ik erg benieuwd naar. Meestal wordt het niet gevoeld, ook omdat je niet weet hoe het voelt. Volgens jouw oma is het net alsof er vlinders door je buik vliegen. Maar tot op heden heeft jouw mama nog niets gemerkt. Ik hoop dat het snel komt, dat maakt het allemaal ook wat tastbaarder.

Nog even terugkomend op het jongetje/meisje verhaal. We hebben besloten dat we zelf ook willen weten wat je wordt: een jongetje of een meisje. En we gaan het ook niet voor onszelf houden. Het tegenargument dat de spanning er bij de geboorte dan vanaf zou zijn verwerp ik direct, ik heb, denk ik, wel andere dingen aan mijn hoofd. Voor praktische zaken maakt het ook niet uit, de kamer wordt niet meisjes- of jongensachtig ingericht. en kleding is meestal unisex voor pasgeborenen.

Liefs,

papa

P.S. voor de meelezers:

Soms krijg ik reacties via de mail. Positieve reacties gelukkig. En ik ben er ook erg blij mee. Ik reageer alleen niet via de mail. Dat zou mijn identiteit teveel prijsgeven. Als je een reactie terug wilt, klik dan op "wil je reageren?".

Weet dat ik blij ben met de reacties. En geef ze ook gerust. Ook als je tips hebt voor sites, hoor ik het graag.

# . :. mail papa . :. wil je reageren? (0) . :. trackback (0)


donderdag 10 april 2003

dag kleintje,

Ik moet van jouw mama meer lezen. En dan het liefste over baby's en zwangerschappen. Maar ja. Krijgen we het weer. De meeste boeken zijn op (aanstaande) mama's gericht, en de papa-boeken zijn weer zo zoetsappig.

Maar ik heb een boek gevonden! 'Vaderschap, nieuwe verhalen van grote Nederlandse schrijvers'. En opgewekt ben ik dan ook begonnen met lezen. Maar aangezien ik het momenteel weer wat drukker heb met internetactiviteiten, lig ik 's avonds wat later in bed. En kan ik het dus niet lezen. Gelukkig heeft jouw mama het boek ondertussen uit.

Het is een verhalenbundel waarin dertien Nederlandse auteurs hun visie geven over de zwangerschap, vader worden, opgroeiende kinderen etc. De eerste verhalen waren zeer vermakelijk. De rest moet ik dus nog lezen.

Verder wees een vriendin me op het boek 'Dagboek van een ettertje'. Maar die mocht ik niet kopen. Dan kon ze me die geven voor mij verjaardag. Zucht. Nu weet ik er al van. Maar ja. Ik heb het druk genoeg om het weer te vergeten. Waarschijnlijk heb ik vaderschap nog niet eens uit met mijn verjaardag.

Hoe dan ook. Ik hou van je, liefs,

papa

# . :. mail papa . :. wil je reageren? (0) . :. trackback (0)


maandag 7 april 2003

dag kleintje,

Aankomend weekend is het weer museumweekend. Op de overkoepelende site staat een thema met als titel "Hoera, een baby!". Erg interessant. Je zal aan cultuur geen gebrek hebben. We zullen regelmatig leuke musea, dorpjes, etc. bezoeken.

Maar zover is het nog niet. Eerst moet je maar eens bevallen. Zoals ik al eerder schreef is het bijna onmogelijk om een cursus te vinden die ook de aanstaande vaders erbij betrekt. Een collega had zelf meegedaan aan de cursus samen bevallen. Het beviel hem zo goed, dat we hebben besloten om 8 mei ook te beginnen met deze cursus. Ik hou van je,

papa

# . :. mail papa . :. wil je reageren? (0) . :. trackback (0)


vrijdag 4 april 2003

dag kleintje,

Op de negen maanden beurs kregen we een folder in de handen gedrukt, die we thuis eens hebben doorgenomen. Het gaat over stamcellen opslag.

Stamcellen zijn basiscellen die tijdens de embryonale ontwikkeling kunnen uitgroeien tot gespecialiseerde cellen, zoals bijvoorbeeld hartspiercellen, rode bloedlichaampjes en huidcellen.

Bij jouw geboorte worden er stamcellen uit de navelstreng genomen, die vervolgens in een lab ergens worden opgeslagen. Mocht je nou ernstig ziek worden, dan zouden de stamcellen je ziekte kunnen bestrijden.

Hoeveel ik ook van je hou, ik voel hier helemaal niets voor. Ik vind het zelfs een beetje eng. Sowieso is het niet zeker dat de stamcellen je kunnen helpen. De medische wetenschap is hier nog druk mee aan het testen. Maar als het echt zo belangrijk is, dan zou het toch al standaard worden opgeslagen?

Het kost ook nog eens veel geld. Heel veel geld. En dat voor een dienst waarvan je niet zeker weet of je het nodig hebt. Of als je het nodig hebt, dat het dan ook daadwerkelijk helpt.

Een commercieel bedrijf heeft jouw basiscellen in bewaring. Niemand weet wat ze ermee gaan doen. Daarom hebben we besloten om hier niet op in te gaan. Maar het heeft ons wel aan het denken gezet. Ik heb altijd gevonden dat de medische wetenschap in sommige gevallen te ver gaat. Deze stap gaat mij veel te ver. Soms moet je dingen ook aan het lot overlaten.

Ik hou van je.

papa

# . :. mail papa . :. wil je reageren? (0) . :. trackback (0)


donderdag 3 april 2003

dag kleintje,

Gisteren naar de huishoudbeurs geweest. Dat was gelijktijdig met de negen maanden beurs. Eigenlijk zijn we alleen gegaan voor de negen maanden beurs.

Na blauwe plekken op hakken, hielen, enkels en onderbenen te hebben opgelopen van alle kinderwagens die er worden meegevoerd (en in negen van de tien wagens zitten volgens mij niet eens kinderen, maar zijn die gewoon meegenomen om de vele aanbiedingen in te proppen), kwamen we eindelijk aan in de naar zwitsal ruikende hal.

We hebben even rondgekeken, maar jouw mama wilde er eigenlijk weer zo snel mogelijk weg. Achteraf zei ze dat er gewoon teveel zwangere hormonen bij elkaar waren. Daar werd ze helemaal hyper van.

Morgen vertel ik je meer over de beurs. Ga nu maar weer lekker rusten. Liefs,

papa

# . :. mail papa . :. wil je reageren? (0) . :. trackback (0)